video met geluid opnemen

Terwijl gefocuste, belichte opnamen van vitaal belang zijn voor elke film, is het het geluid dat een video echt kan maken of breken. De inherente waarde van film ten opzichte van het geschreven woord of de foto is de mogelijkheid die je als filmmaker hebt om een authentiek verhaal te vertellen over hoe het precies gebeurd is.

Je kunt de acties van de personages precies vastleggen zoals ze waren, de beweging van het landschap zoals het was, maar zonder audio is het gewoon een serie bewegende beelden. En met slechte audio? Eek. Het zal een strijd zijn om de kijkers in de buurt te houden.

De filmwereld heeft een ongelooflijk assortiment aan audioapparatuur, maar het kan ook een beetje overweldigend worden. Het maakt niet uit in welke branche je actief bent, een externe on-cameramicrofoon is een van de meest waardevolle gadgets die je in je kit kunt hebben (en hier zijn Adorama’s top on-cameramicrofoons). Vandaag zal ik het hebben over waarom.

1. Externe microfoons zijn beter dan de interne microfoon van je camera.

Punt. Geen discussie. Einde verhaal. In tests tussen de kwaliteit van bijvoorbeeld een externe Tascam-microfoon en de ingebouwde microfoon van een hoogwaardige camera zijn de resultaten bijna ongelofelijk. Maar goed, het is wel logisch. Alleen al je camera heeft beperkte ruimte om geluid op te nemen, omdat de focus ligt op het vastleggen van beelden. De externe microfoons op de camera zijn ontworpen met alleen audio in gedachten – en de resultaten bewijzen dat duidelijk.

2. Een microfoon op de camera is een essentieel vangnet.

Murphy’s Wet vertaalt zich helaas naar de wereld van de videografie – of je nu bruiloften of nieuwsfragmenten, documentaires of films filmt, er gaat zeker iets kapot. En als het toevallig een externe audiofeed is, kun je door belangrijke momenten vliegen zonder dat je je dat realiseert.

Maar als u een microfoon op de camera gebruikt, kunt u veel gemakkelijker ademen. Hoewel het geluid misschien niet zo perfect is als een lijn in het klankbord, kan een externe microfoon op de camera het meestal wel doen. Een goed voorbeeld? Op een recente bruiloft sprak de beste man veel luider dan we hadden verwacht – of soundcheckte – dus de audio van mijn zoommicrofoon was gedempt en onbruikbaar. Gelukkig heeft mijn microfoon op de camera de dag gered. (Hoewel ik nu een derde audioback-up heb voor het geval er iets anders zou gebeuren; ik zal de lavalier naast de luidspreker plaatsen… je kunt nooit te veilig zijn!)

3. Je hebt geen extra SD-kaarten of snoeren nodig.

Als filmmaker weet ik dat het gevecht met “onderdelen” echt is. Als ik niet de ruimte op mijn SD-kaarten controleer of probeer de juiste snoeren voor verschillende apparaten te vinden, dan ben ik ergens in de hoek aan het aansluiten op een leeg stopcontact. Ik heb een beetje de schijn van een organisatorisch systeem ontwikkeld, maar het is verre van mijn forte. Daarom vind ik het geweldig dat mijn Shure LensHopper geen afneembare snoeren nodig heeft, geen SD-kaarten – niets! Ik steek hem gewoon in mijn camera en het is goed om te gaan.

4. Syncen in post vereist een kwaliteit, in-camera audio feed.

Als je meerdere audiobronnen gebruikt (zoommicrofoons, lavaliers, etc.) zul je het onvermijdelijk moeten matchen in de post. Ik gebruik de Plural Eyes-audiosynchronisatiesoftware om tijd te besparen. Het voegt al je audiobronnen samen en past ze vervolgens aan op basis van de golfvorm in een exporteerbaar formaat voor bewerking.

Het addertje onder het gras? Alle audio – vooral de in-camera-audio die naast de beelden is opgenomen – moet onderscheidbare golfvormen hebben. De oplossing? Een microfoon op de camera. Hoewel het geen bescherming biedt tegen ruis van bijvoorbeeld een hevige storm (ik weet het, ik heb het geprobeerd…), zorgt de microfoon op de camera er bijna altijd voor dat je feeds snel kunnen synchroniseren in de post.

5. De externe microfoon is gemakkelijk draagbaar.

Voor huwelijksfilms breng ik mijn hele kit en caboodle mee (statieven, gimbalen, zweefvliegtuigen, microfoons, enz.), maar voor de andere helft van mijn werk – reisjournalistiek – moet ik concessie doen voor het inpakken zonder drastisch te snijden in de kwaliteit. Voer de externe microfoon op de camera in. Ik hou hem altijd op mijn camera omdat je nooit weet wanneer de perfecte opname zal slaan, maar je moet wel klaar zijn om zowel video als audio vast te leggen wanneer dat gebeurt.

6. Het rendement op de investering is uitstekend.

Externe on-camera microfoons zijn betaalbaar in vergelijking met de meeste camera- of audioapparatuur. En gezien de functionaliteit – met name het feit dat ik de mijne gebruik elke keer dat ik film! – krijg je zeker je geld waard.

Bent u bereid te investeren in een on-camera-microfoon? Dit is het perfecte moment! Adorama biedt camera- en microfoonbundels aan om u te helpen de topkwaliteit uitrusting te krijgen die u nodig heeft om uw potentieel als filmmaker te bereiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here