Heeft u ooit een willekeurige zoektocht op het internet uitgevoerd naar “videoproductiebedrijf”? Ga je gang en doe het, ik wacht wel.

Oké, dus wat heb je gevonden? Laat me raden. Ongeveer vijfenzeventig miljoen resultaten! Nou, je hoeft ze niet allemaal door te nemen om te weten dat er een hoop concurrentie is. Dus hoe moet je door al die rommel heen breken om je klantenlijst op te bouwen en die banen veilig te stellen die je echt wilt? Hoewel er misschien niet vijfenzeventig miljoen manieren zijn om het te doen, zijn er een paar beproefde methoden om jezelf daarbuiten te zetten en je bedrijf op te bouwen.

Online Reclame

Het internet heeft de traditionele creatieve promotie op zijn kop gezet. Voor dienstverleners zoals uzelf is de noodzaak om uw diensten te promoten met behulp van een massapostcampagne, gedrukte advertenties, gele pagina’s en dergelijke nagenoeg verdwenen. In feite worden elke dag enkele honderden miljoenen zoekopdrachten uitgevoerd via internet-zoekmachines, wat bewijst dat het web de eerste en vaak de enige plaats is waar mensen naartoe gaan bij het zoeken naar een serviceprovider. Of het nu gaat om een loodgieter, een monteur, een dokter of een videoproducent, mensen kijken naar het web om te krijgen wat ze nodig hebben.

Betekent dit dat u een fortuin moet betalen voor zoekmachineoptimalisatie of uw bedrijfsnaam moet veranderen in “AAA Video” in de hoop dat u aan de top van een alfabetische classificatie komt te staan? Niet in het minst. Laten we eerlijk zijn, u probeert waarschijnlijk geen werk uit de verre omtrek van de wereld aan te trekken (in het begin tenminste niet). In plaats daarvan kunt u zich het beste richten op het aantrekken van klanten die zich in uw regio bevinden. Een goede vuistregel is om uw marketing te richten op potentiële klanten die niet meer dan drie uur rijden van uw basis zijn. Dit wetende, heeft het internet veel meer waarde dan alleen maar een bron voor willekeurige zoekopdrachten. Het is een plek voor u om zoveel of zo weinig mogelijk details over uw bedrijf te sturen naar potentiële klanten. Het is ook de plaats bij uitstek om uw beste werk te laten zien. Of u nu grote bruiloften of grote commercials en corporate long-form schiet, het ophangen van uw beste werk op een eenvoudig te navigeren website is een van de beste visitekaartjes die u kunt hebben in uw arsenaal.

De sleutel is hier om de informatie die je op het web toont in het oog te houden en gemakkelijk te navigeren. Terwijl u misschien in de verleiding komt om een lijstje te maken van elke prestatie in het leven, weersta dan de drang! Houd de informatie professioneel en to the point. Potentiële klanten zijn meer dan waarschijnlijk niet geïnteresseerd in het aantal kinderen dat je hebt, dus blijf professioneel. Vermeld uw contactgegevens, getuigenissen van klanten als u die hebt, een paar belangrijke professionele prestaties of prijzen, en een gemakkelijke manier om uw rol te vinden. Als je nog geen haspel hebt, gooi dan wat van je beste experimentele werk dat er is of bezoek een aantal van de video-websites met wedstrijden en doe mee aan die wedstrijden. Na een paar freebies heb je genoeg om je vaardigheden aan de massa aan te prijzen.

De prijs is niet goed

Een ander ding om in gedachten te houden bij het samenstellen van de informatie die u wilt weergeven is om uw prijzen niet te vermelden! Nogmaals… vermeld GEEN prijzen. Veel potentiële klanten zullen uw site bezoeken met een vooroordeel over hoeveel ze denken dat iets moet kosten. Weinigen hebben een idee van wat er echt nodig is om een professionele productie samen te stellen. Het zien van prijzen in print kan ze uitschakelen voordat ze zelfs maar de kans krijgen om met u te spreken. Plus – laten we realistisch zijn, als je voor jezelf in het bedrijfsleven zit, zul je concessies moeten doen. Het verlagen van uw prijzen om een specifieke opdracht te krijgen is er zeker een van. Dus ga niet terug in een hoekje door harde kosten in de openbaarheid te brengen. Als je dat doet, heb je niet veel ruimte om te onderhandelen.

Nu, als je niet web-savvy bent, wees dan nooit bang. Er zijn verschillende sites op het internet die je in staat stellen om je videowerk te plaatsen voor anderen om te bekijken. YouTube is de meest bekende manier om OPV (andermans video’s) te bekijken, maar er zijn nog een aantal andere sites die de voorkeur genieten van videoprofessionals. U kunt een site genaamd Vimeo.com bekijken. Net als YouTube is het gratis om mee te doen, maar de algemene presentatie van de site is vriendelijk voor het oog. Zodra uw account is ingesteld, geeft Vimeo u ook een manier om online views van week tot week te volgen. Google, AOL, MSN en Yahoo bieden ook bandbreedte voor het uploaden van uw videodemo, terwijl DailyMotion.com u zelfs in staat stelt om een sociale netwerkgroep te creëren op hun site, zodat mensen uw demo kunnen bekijken, beoordelingen kunnen plaatsen en zelfs berichten kunnen achterlaten. Het punt is, je hoeft niet te weten hoe je je eigen site te ontwerpen of iemand anders te betalen om het te doen om je werk op het internet te krijgen.

Koud bellen

Als u weet wat u weet over internetpromotie, kunt u nog steeds in de verleiding komen om een enorme multimediacampagne op te zetten om uw diensten te promoten. Dit is prima als u de fondsen en de professionele geschiedenis heeft om dit te ondersteunen. Echter, alle glitter, glamour en 10% korting op mailers op de planeet kunnen niet de goede oude, één-op-één menselijke interactie vervangen.

Breng wat tijd door met het onderzoeken van regionale reclamebureaus en het leggen van de juiste contacten, evenals de mensen en/of bedrijven in uw regio die doorgaans het type video dat u produceert contracteren. Bijvoorbeeld, als u probeert uw bruidsvideo bedrijf op te bouwen, neem dan contact op met de bruidswinkels en weddingplanners in de regio. Neem de tijd om de juiste contacten te leggen. Als je ze eenmaal aan de telefoon hebt, wees dan vriendelijk, maar ga meteen aan de slag. Onthoud dat hun tijd net zo belangrijk is als de jouwe. Verspil geen tijd met het verzamelen van informatie aan de telefoon die je gemakkelijk had kunnen krijgen met een klein beetje vooronderzoek. Laat ze weten dat je er zeker van bent dat ze een miljoen van dit soort telefoontjes krijgen, zodat je het kort zal houden. Dit soort benadering plaatst de persoon aan de andere kant van de lijn in een positie van respect. Ze weten dat je begrijpt dat hun tijd belangrijk is en ze weten meteen dat je niet van plan bent om die te verspillen. Als je eenmaal dat eerste contact hebt gelegd, bied je aan om ze mee te nemen naar de lunch als je op dezelfde locatie bent, of kom je gewoon even langs om potentiële projecten te bespreken. Je zal meer dan je slaagt, maar als je slaagt, kan de interpersoonlijke relatie die je opbouwt met een klant niet alleen rendabel blijken, maar ook zeer lonend.

Mond-tot-mondreclame

Zelfs de beste websites, overtuigende e-mails en gepersonaliseerde telefoongesprekken houden weinig water bij een positieve doorverwijzing. Dit is nog steeds een van de beste vormen van reclame en marketing ter wereld. Als dienstverlener zult u merken dat weinig van uw klanten ooit rechtstreeks bij u zullen klagen. Ze nemen hun zaak gewoon ergens anders naartoe.

EEN GELUKKIGE KLANT VERTELLEN EEN POTENTIËLE KLANT ALLE POSITIEVE DINGEN OVER HET WERK DAT JE DOET ZAL VAAK TIJDEN TE VERTALEN IN MEER WERK EN UITEINDELIJK MEER GELD VOOR JE.

Niets spreekt zo goed als ervaring. Eén tevreden klant die één potentiële klant alle positieve dingen vertelt over het werk dat je doet, zal zich vaak vertalen in meer werk en uiteindelijk meer geld voor je. De beste reclame die u kunt maken voor uw groeiende bedrijf is dus een aura van professionaliteit en positieve creatieve energie. Het spreekt boekdelen en zal langzaam maar zeker beginnen met het binnenhalen van de grotere en betere banen. U kunt zelfs proberen een aantal geteste gimmicks om uw klanten om het woord te verspreiden. Bied 10% korting op hun volgende videobaan als een verwijzing hun naam noemt. Stuur uw klanten $5 koffiegeschenkkaarten of promotieartikelen met uw naam en/of logo erop, zoals t-shirts, muismatten, koffiemokken of pennen. Alles om je top of mind te houden.

Doe wat het beste voor u is

De bovenstaande opties zijn slechts drie van de vele die beschikbaar zijn voor u bij de marketing van uw bedrijf. Het kan zijn dat deze methoden geweldig voor u werken of u kunt besluiten om andere manieren te proberen om uw naam te krijgen. Weet gewoon dat er letterlijk duizenden tools en technieken beschikbaar zijn om u op te vallen bij de mensen die u wilt targeten. Toch, ongeacht waar je op vertrouwt om het bedrijf binnen te halen, vergeet niet dat niemand je kan verkopen zoals jij dat kan. Dus ga erheen en begin jezelf te verkopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here