Mijn strategie bij het inpakken voor een filmreis weerspiegelt mijn garderobestrategie bij een all-you-can-eat buffet: uitbreidbare tailles (of, in dit geval, bagage). Tenzij het absoluut noodzakelijk is, controleer ik geen bagage onderweg naar mijn bestemming. Het is riskant, vooral als je van plaats naar plaats huppelt. In plaats daarvan gebruik ik kritisch denken (serieus – het is een puzzel!) om uit te zoeken hoe ik al mijn benodigdheden het beste in één draagtas en mijn favoriete camerarugzak kan passen.

Tijdens een recente reis door de Baltische staten, waar ik alles heb gefilmd, van een interview met “de koningin van het bier in Litouwen” tot een historische documentaire die het verhaal van mijn grootouders volgt, heb ik mijn verpakkingsexpertise op de proef gesteld. En dat heb ik met succes gedaan, min een paar rugpijnen.

Als je in een ander land aan het filmen bent en toch over de gedachte aan inpakken heen wilt, dan zijn hier 6 tips om de essentie van het filmen – om nog maar te zwijgen van kleding en toiletartikelen – in je handbagage in te passen.

1. Pak alleen de benodigdheden in

Dit geldt zowel voor de uitrusting als voor de kleding. Tenzij het van vitaal belang is, laat het weg. Ik weet het, ik weet het, het is makkelijker gezegd dan gedaan (vooral voor kleding), maar als je een lijst maakt van wat je elke dag doet – en de kleding die je nodig hebt voor de genoemde activiteiten – kun je een “essentiële” lijst maken op basis van de werkelijke feiten in plaats van te raden.

In termen van uitrusting, moet u dezelfde pre-trip planning te doen om de foto’s die u wilt en de apparatuur die u nodig hebt om ze te bereiken te begrijpen. Ik heb storyboards gemaakt voor de grote films voordat ik wegging, zodat ik mijn projecten beter kon begrijpen, in plaats van te komen opdagen en het uit te zoeken. De films die ik maak zijn journalistiek en meer documentair van stijl, wat betekent dat ik geen perfecte belichting nodig had (dus geen belichtingsset), maar wel goede audio en stabilisatie om mijn verhalen te vertellen. Met dit in het achterhoofd, hier is de spullen die ik heb ingepakt:

  • Sony A7Sii: Vanwege ruimteproblemen heb ik voor deze reis maar één camera ingepakt.
  • Sony Sonar 55MM en Sony 16 – 35MM: Ik wist dat ik de 55 nodig zou hebben voor interviews en close-up actiefoto’s (zoals de “bier koningin” die bier brouwt), en bij reizen is een brede lens altijd handig voor het instellen van de scène.
  • Tascam DR-10L: Deze draadloze microfoon heeft een grote kracht en heeft een goede levensduur van de batterij (essentieel voor reizen!).
  • On-Camera Microfoon: Een on-camera microfoon zoals de Rode VideoMic Go is handig voor het afstemmen van audio in de post.
  • Extra batterijen: Ik pak elke camerabatterij die ik heb, om nog maar te zwijgen van extra AA- en AAA-batterijen voor mijn audioapparatuur. Je kunt nooit te goed voorbereid zijn!
  • Manfrotto Monopod: Met meerdere gebruiksmogelijkheden is de monopod geweldig voor op reis. Omdat hij “voeten” heeft, kan hij eigenlijk gebruikt worden als statief (met een beetje geduld en balans), en het is ook mijn veelzijdige go-to voor stabiele actie en het maken van foto’s.
  • Zhiyun Crane: Hoewel de films waar ik op gefocust ben documentair zijn in stijl, heb ik nog steeds die mooie smooth-moving shots nodig die alleen een stabilisator als de gimbal kan leveren. Ik heb mijn kraan ingepakt om hem te beschermen en heb hem daadwerkelijk in het laptopvak van mijn rugzak gedragen.

2. Draag je grootste items op de vlucht

Ik maakte deze reis extra lastig voor mezelf door in een kille tijd van het jaar naar koude bestemmingen te reizen. Dat betekent dat ik lagen nodig had. En dat betekent dat ik sneeuwschoenen droeg en mijn enorme jas op de vlucht. Deze spullen zijn essentieel omdat het onmogelijk is om gestaag te schieten als je rilt van de kou. Maar dit soort kleding is ook volumineus – en kan de helft (of alles!) van je kofferruimte in beslag nemen, als je niet oppast.

Dus, terwijl het misschien een beetje ongemakkelijk is, is het dragen van je grootste kleren tijdens de vlucht een must als je van plan bent om te filmen in een kille bestemming!

3. Neem uitbreidbare bagage mee

Ik heb het al eerder gezegd en ik zal het nog een keer zeggen: Uitbreidbare bagage is een must, vooral als je van plaats naar plaats springt. Op onze filmreis hebben we Denemarken, Litouwen, Letland, Estland en Helsinki via de auto bezocht, wat betekende dat we veel aan het uitpakken en ompakken waren.

In plaats van telkens weer een stressvol pakje mee te nemen, heb ik een kleine, uitbreidbare duffel meegenomen en ben ik bij aankomst van twee carry-ons naar drie verhuisd. Vanuit Denemarken droeg ik mijn gimbal en laarzen in de plunjezak, waardoor mijn rugzak veel hanteerbaarder werd.

Bovendien, als je een sightseeing dag hebt die licht is op het filmen, wil je misschien niet de hele rugzak meenemen. Daarom pak ik een kleine canvas tas die past op mijn camera, lenzen, batterijen en portemonnee – in plaats van de hele kit en caboodle.

4. Kies een veelzijdige rugzak

Terwijl full-on camera rugzakken geweldig zijn voor professioneel filmen, heb je een veelzijdige half-camera/half-travel rugzak nodig voor je filmtrip naar het buitenland. Ik zweer bij de Vanguard HAVANA-rugzak. Ik stop mijn camera en lenzen in het onderste vak, mijn monopod in het zijvak en mijn vloeistoffen, toiletartikelen en diverse accessoires in de extra vakken. En natuurlijk neemt mijn trouwe gimbal het laptopcompartiment in beslag naast een notebook en een map. Als je het niet kunt zien, past deze rugzak veel!

5. Wees voorbereid op de veiligheid op de luchthaven

Hier is het ding over het dragen van filmapparatuur – je moet het eruit halen bij de beveiliging, in ieder geval in de Verenigde Staten. Dit betekent dat al uw vervelende inpakken en finagling onvermijdelijk in de war raakt als u uw camera, gimbal en andere elektronica “groter dan een smartphone” moet uitpakken tijdens de veiligheidsscreenings op de luchthaven. En als je een sensorreiniger als deze meebrengt – wat ik doe – wees dan voorbereid op extra controle, gezien de vreemde vorm ervan. (Tenzij je een TSA pre-check hebt en je luchtvaartmaatschappij het accepteert – als dat het geval is, dan ben je vrijuit!) Ik had de tijd om de gimbal uit te leggen aan TSA-agenten, maar dat is een ander verhaal voor een andere dag…

Moraal van het verhaal? Zorg ervoor dat uw elektronica gemakkelijk toegankelijk is wanneer u inpakt.

6. Begrijp – en pak voor – de elementen

Natuurlijk pak je in voor het weer, maar vergeet niet je spullen te beschermen. Als het regent, breng dan een paraplu en een hoes voor je rugzak mee (een perkje van de HAVANA-rugzak? Die wordt geleverd met een regenhoes!). Als je veel wind verwacht, koop dan windschermen zoals deze voor de Rode om je audioapparatuur te beschermen. (Ze maken ook windschermen voor kleine lavaliers!) En als het erg warm of koud is, doe dan wat onderzoek om te begrijpen hoe je camera reageert op extreme temperaturen.

Terwijl het inchecken van de bagage zeker de makkelijkste weg is, kan het inpakken van alle carry-ons voor een filmreis gedaan worden – en ik ben het levende bewijs. Met een beetje planning, veel zitten op je koffer en wat uitbreidbare bagage ben je op weg naar een succesvolle filmreis – zonder de stress van misplaatste spullen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here