In de begindagen van de cinema moesten filmredacteuren film handmatig knippen en plakken om beelden te bewerken. Dit proces was zowel duur als tijdrovend, want bij een verkeerde knipbeurt moest het lab de beelden opnieuw afdrukken, waardoor het montageproces werd vertraagd. Dankzij de huidige videobewerkingssoftware heeft de niet-destructieve bewerking de gebruikers in staat gesteld om digitale videosequenties te bewerken zonder de oorspronkelijke inhoud te wijzigen.

Met videobewerkingssoftware kunnen gebruikers digitale videosequenties op een computer bewerken. Met de nieuwste software kunt u scènes uitknippen, audio extraheren of invoegen, effecten introduceren en vele andere taken uitvoeren. Naast het feit dat het een essentieel instrument is in de professionele en amateur postproductie, wordt videobewerkingssoftware door bedrijven gebruikt om gerichte videocontent te maken die op hun websites en sociale kanalen kan worden geüpload. Aangezien meer dan 40% van de mensen meer dan een uur per week besteden aan het bekijken van video’s op Facebook en YouTube, gebruiken veel digitale marketeers beide kanalen om meer van hun videocontent te verspreiden.

Aan de andere kant, door het groeiende aantal beschikbare opties, kan het moeilijk zijn voor u om de juiste software te vinden die voldoet aan uw behoeften, niveau van expertise en budget. Daarom is het belangrijk om, voordat u een software kiest, de kenmerken te identificeren die de beste videobewerkingssoftware van de rest onderscheiden.

Wat maakt een goede videobewerkingssoftware (voor beginners)?

Tools en functies zijn eenvoudig te begrijpen

Eerst en vooral moeten de tools en functies in de software gemakkelijk genoeg zijn voor de gemiddelde persoon om ze te begrijpen en te beheersen. Hoewel sommige videobewerkingssoftware specifiek gericht is op professionals of beginners, wil niemand werken aan software die te moeilijk te leren en te gebruiken blijkt te zijn. Geweldige videobewerkingssoftware moet uw workflow en creativiteit niet belemmeren, maar juist ondersteunen.

Duidelijke scheiding tussen basis- en geavanceerde functies

Hoewel er veel videobewerkingssoftware wordt geleverd vol met functies, add-ons, plug-ins en wat dies meer zij, moet geweldige videobewerkingssoftware zowel basis- als geavanceerde functies hebben. Op deze manier ervaart u geen knelpunten als gevolg van de beperkingen van uw systeem en voelt u zich niet overweldigd door het aantal tools in uw programma.

Breed scala aan ondersteunde bestandsformaten

Ondersteunde import-/exportbestandsformaten variëren meestal tussen verschillende toepassingen. Als u de neiging heeft om te werken met een scala aan videoformaten, kunt u kiezen voor videobewerkingssoftware die een groot aantal populaire videoformaten ondersteunt, evenals audio- en beeldbestandsformaten.

Heeft een prijs die overeenkomt met het expertiseniveau van de gebruiker

Videobewerkingssoftware is niet goedkoop en de meer gecompliceerde en dure software is gericht op professionele gebruikers. Daarom is het verstandig om te voorkomen dat u een duur programma koopt dat u op de lange termijn waarschijnlijk niet zult maximaliseren. Denk eerst aan de prijs van de software en kijk dan of de functies en tools ervan passen bij uw behoeften als een casual content creator of serieuze videoproducent.

Beste videobewerkingssoftware

  • Adobe Premiere Elements 18
  • Avid Media Composer
  • Magix Movie Edit Pro Plus
  • Edius Pro 8
  • Blackmagic Design DaVinci Resolve
  • Magix Vegas Pro 15

Adobe Premiere Elements 18

Een videobewerkingssoftware die de gebruiksvriendelijkheid in evenwicht brengt met praktische functies is de Adobe Premiere Elements 18. Deze software is geladen met handige tools en coole effecten en stelt je in staat om beelden te trimmen, waas te verwijderen, kleuren te corrigeren, vervormingen te verhelpen, audio te mixen en nog veel meer. Het bevat een Guided Edits-functie die beginnende gebruikers leert hoe ze elke functie moeten gebruiken terwijl ze werken.

Of je nu slow-mo scènes wilt bewerken of wankele beelden wilt corrigeren, Elements 18 is de software voor jou.

Avid Media Composer 8

Avid Media Composer is de videobewerkingssoftware bij uitstek voor professionals in de film- en broadcastindustrie. Deze werkelijk krachtige en veelzijdige editing tool kan werken met hoge volumes media, levert versnelde high-res en HD-workflows, zorgt voor geautomatiseerd mediabeheer, en nog veel meer.

Niet-creatief mediabeheer wordt vereenvoudigd met zijn Dynamische Media Mappen, waarmee u het transcoderen, consolideren en kopiëren van media op de achtergrond kunt automatiseren, zodat het deze taken uitvoert terwijl u aan uw project werkt. Gebruikers kunnen ook hun werk delen en samenwerken met andere collega’s in real-time door verbinding te maken met de cloud-gebaseerde Interplay.

Magix Movie Edit Pro Plus

De Magix Movie Edit Pro Plus biedt flexibiliteit en gemak voor gebruikers met zijn 200 multimediatracks en directe uploadmogelijkheden naar sociale-mediaplatforms. Dit programma ondersteunt ook 4K, 360-graden en 3D-bewerking. Elk element is zichtbaar bij het gebruik van de Storyboard Modus, die beginners en enthousiastelingen kunnen gebruiken om hun projecten op te stellen.

De beste eigenschap van de Pro Plus is echter de 4-camera multicam-bewerking die je in staat stelt om meerdere hoeken van een enkele gebeurtenis te bewerken, zodat je variatie kunt toevoegen aan bioscoopscènes.

Edius Pro 8

Edius is een andere favoriete tool van de professionele redactie en bestaat al sinds het begin van de jaren 2000. Snelle edits en turnaround producties zijn eenvoudig te maken met zijn native ondersteuning voor alle gebruikelijke formaten, samen met de uitgebreide implementatie van nieuwere formaten. Het programma maximaliseert het geheugen van uw computer om multicam, 4K, 3D-bewerking en andere bewerkingen mogelijk te maken. Wij raden deze software aan als uw projecten veel bewerkingen op dezelfde dag vereisen.

Blackmagic Design DaVinci Resolve

Blackmagic Design heeft naam gemaakt in de TV- en digitale filmindustrie vanwege de budgetvriendelijke maar krachtige videobewerkingssoftware, de DaVinci Resolve. Het programma is voorzien van een aantal functies die professionals handig vinden, zoals gezichtsherkenning en kleurcorrectie. Met de Fairlight-tools, het grootste hoogtepunt van DaVinci Resolve, kun je tijdens de postproductie een enorme hoeveelheid audiobestanden mixen, opnemen en onder de knie krijgen.

Magix Vegas Pro 15

De Vegas Pro software is een andere suite die hoog aangeschreven staat bij zowel professionals als amateurs. Oorspronkelijk gepubliceerd door Sonic Foundry en nu in handen van Magix, blijft het de redactie helpen met zijn uitstekende tools. Het programma repareert de videokwaliteit en voegt coole effecten toe met de HitFilm, terwijl Boris FX en NewBlueFX je kleuren, texturen, belichting en andere aspecten van je video laten bewerken. Multi-track audiobewerking is mogelijk met de Vegas Pro, waardoor het bewerken van hoge-resolutie audio handiger is dan ooit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here