Het starten van een reisvlog lijkt misschien glamoureus, maar uren, maanden en jaren gaan in het bereiken van het punt van droomavonturen en duurzame inkomsten. Daarom geven veel reisvloggers het op na een paar subtiele pogingen. Dat is ook de reden waarom degenen die werken onvermoeibaar slagen.

Maar het is niet alleen hard werken dat de reisvloggers van beginners naar “made it” brengt. Een mix van creativiteit en zakelijk inzicht – om nog maar te zwijgen van technisch inzicht – zijn essentieel voor de carrière van elke reisvlogger.

Om u te helpen de weg te effenen, spraken we met vier top reisvloggingexperts om de beproevingen, beproevingen en fouten te horen die ze hebben gemaakt op hun weg naar succes. Hier zijn de grootste fouten die ze hebben gemaakt toen ze voor het eerst hun reis-YTube-kanalen begonnen, zodat u deze problemen vanaf het begin kunt vermijden.

1. Jagen op trends in plaats van op passies

“Ik denk dat het belangrijk is om een gebied te kiezen waar je je op concentreert, vooral als je begint. Totdat mensen je leren kennen, is het makkelijker om verbinding te maken als je een gemeenschappelijk belang hebt. Voor mij is dat een liefde voor reizen. Als je eenmaal hebt besloten waar je je op wilt richten, moet je je richten op je uploads en het type content maken waar je naar wilt kijken. Wees jezelf, wees consistent, wees geduldig, werk hard en vergeet niet om plezier te hebben. Het is zo belangrijk om te genieten van wat je doet en niet zo bezorgd te zijn over het documenteren van een moment dat je vergeet om in het moment te zijn”. – Eileen Aldis, een Canadese reis- en avonturiersvlogger die jets en films maakt met haar vriendje, Marc

2. Plannen van je inhoud

“Van buitenaf lijkt het misschien alsof reisvloggers gewoon hun camera’s aanzetten en opnemen wat er ook gebeurt. Maar de meesten van ons die succes vinden in dit spel stoppen veel planning in onze video’s. Als je weet dat er een reis op komst is, is het tijd om wat trefwoordonderzoek te doen. Zoek naar je bestemming en zie welke video’s er al bestaan. Zie wat populair is, zie wat niet populair is. Of plan een nieuw idee dat nog niet eerder is gedaan! Maar ik vond mijn succes toen ik de verschuiving maakte van willekeurig filmen naar filmen met een doel.” – Dan Vineberg, de reisvlogger achter The New Travel, die unieke culturen en betekenisvolle verhalen uit de hele wereld belicht.

3. Te ijdel zijn

“Ik heb in mijn eerste drie tot zes maanden op YouTube veel te veel tijd besteed aan het promoten van mijn kanaal en het verkrijgen van een aanhang, in plaats van mijn publiek daadwerkelijk waarde te bieden. Ik haatte het idee om er niet als een geloofwaardige maker uit te zien door een laag aantal abonnees te hebben. Vroeger becommentarieerde ik andere kanalen, en deel ik op FB/Reddit als een gek in de hoop nog wat meer views te genereren. Die tijd zou veel beter besteed zijn aan het bekijken van YouTube-tutorials over hoe je beter kunt filmen/bewerken en hoe je meer video’s kunt maken.

In het begin probeerde ik te hard om deze ‘vlogger’ te zijn en ik realiseerde me dat mijn sweet spot een informatieve gids was die zich gewoon als een vriend voelt. Toen ik er echt achter kwam wat voor soort content mijn publiek het leukst vond, heb ik dat een groot percentage van mijn contentstrategie gemaakt”. – Jon Barr, het gezicht van de Here Be Barr reisvlog serie, ontworpen voor de slimme reiziger

4. Denk na voordat je spreekt

“Ik wou dat ik voorzichtiger was met hoe ik de dingen zei. Een van mijn eerste video’s die ik ooit heb gepost was ‘New York’s Worst Tourist Traps’ en ik was een beetje hardvochtig over bepaalde dingen. Snel een jaar vooruit en die video heeft meer dan een miljoen views. Terugkijkend zou ik willen dat ik over dingen had nagedacht en ze op een meer open manier had verwoord. Je weet nooit wie je video’s bekijkt en het is belangrijk om je mening te geven op een manier die niet beledigend is en goed doordacht. Zorg er ook voor dat u duidelijk maakt dat het uw mening is, niet een feit! We mogen allemaal onze eigen mening geven, maar als je jezelf daarbuiten zet, moet je je ervan bewust zijn dat er mensen met verschillende achtergronden kunnen kijken”. – Sarah Funk, een reisvlogger die het meest bekend is voor haar NYC insider tips op het YouTube-kanaal, Sarah Funky.

5. Investeren in audio

“Veel nieuwe vloggers denken dat ze gewoon een dure camera kunnen kopen, een backflip van een waterval kunnen doen, en ze zijn goed om te gaan. Maar echt, het maakt niet uit hoe cool de beelden eruit zien als het geluid uit is. En als niemand je wil horen praten, zal je nooit een publiek betrekken of je merk laten groeien.” Voor ideeën over hoe u uw audiokwaliteit kunt verbeteren, bekijk deze gids met snelle ideeën over de beste on-camera-microfoons voor vloggers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here